3

Applications

150

+ Testers Worldwide

10

+ Awards

300,000

Cash Prize (INR)


Awesome Image Awesome Image Awesome Image Awesome Image

I'm a Tester.
Why should I attend?

  • Opportunity to test 2-3 live products under Functional, UI, and Security type.
  • Rare chance to compete with hundreds of other Testers from across the world.
  • Prizes worth INR 3,00,000 (~ $4000) with many other rewards.
  • Network with other community Testers, discuss how they test, and learn from them.
  • Opportunity to test applications from different domains and tech stacks.
  • Get to know about 'ZenQ' and explore their Career growth opportunities.
  • Get to know about 'The Test Tribe' Community and the exciting future we are planning for Testers.

Event Schedule

From 10:00 AM IST on 4th December to
9:00 PM IST on 5th December 2021 | Virtual




*Schedule may see some minor changes as situation demands.

4thDecember, Saturday

  • 10:00 AM – Virtual Arrival & Welcome
  • 10:20 AM – Introduction of ZenQ and The Test Tribe
  • 10:45 AM – Event Format Briefing
  • 11:00 AM – Applications Revealed
  • 11:30 AM – Battle Begins

5thDecember, Sunday

  • 05:00 PM – Drop your Weapons & say ‘Hi’ to Networking
  • 08:00 PM – Assemble for Results
  • 09:00 PM – Wrap


Event Rules

1. Participants can participate solo or in a group (strictly two max). Option to choose from either is available in the ticket purchase process. You can form groups on Event day as well, you just have to make sure to log all the defects using a single email of any one team member and provide us Team info when we ask for.

2. Participants are requested to login to the platform 15 minutes prior to the event start time.

3. The Test Tribe reserves the right to restrict late entries if needed.

4. Arrange Your Own Device. Participants are requested to arrange a laptop and laptop charger, Smartphone-Smartphone Charger prior to the event date.

5. Process to submit the identified Bugs will be explained during the event.

6. It is a ~36 hours hackathon in total. Check the schedule section on the page to know more.

7. The decisions made by the judging panel will be final and no queries related to the same will be entertained.


Frequently Asked
Questions

1. Is this an Automation Hackathon, or a Testing Hackathon?

Answer: This is a Testing Hackathon with Testing challenges.

2. Would we have Web Applications to Test or Mobile Applications?

Answer: Most of them would be Web Applications, we may have one Mobile App. More details will be shared as we get closer to the event date.

3. Do I need to have Devices (Laptop/Smartphone) available?

Answer: Yes, you need to arrange a laptop or a computer.

4. Any other prerequisites?

Answer: Make sure you have a strong primary internet connection and a backup connection as well if possible.

5. Where would the participants submit their identified Bugs?

Answer: We will reveal the channels on the event day.

6. Can we participate in a group?

Answer: Yes. The maximum team size can be of 2 and not more.

7. Will I be awarded a Participation Certification if I attend?

Answer: Yes, a Participation Certificate will be awarded to every attendee.

8. I am from a different time zone, how do I participate?

Answer: The total duration of the Hackathon is 36 Hours. You can work on the given challenges at any time in this window which is balanced across time zones. Also, you will get a recording of the initial intro session in the Slack channel to watch in case you miss it.

9. I have a few queries, how do I contact the Organizer?

Answer: Please email us at contact@thetesttribe.com

10. Is this a free-to-attend event?

Answer: Technically Yes. INR 100 charge is there, which is fully refundable once you attend the event.

11. Is this an “Open to all” event?

Answer: Yes. Software Testers or anyone interested in Software Testing can participate.

12. What would be the Evaluation Process?

Answer: The Product Owners/Representatives will have real-time access to the Bugs you are submitting. They will assess all the submissions and help us know the Winners for their applications.

13. Which Platform would be used for the event brief and wrap?

Answer: We will be using Airmeet. Joining details would be shared a couple of days prior to the event.

Social Contest

Special mention during the Hackathon and a cool award to the Tester with best/most social posts
using the below Hashtag before and during the Hackathon.

#ZenQuestHackathon

About ‘The Test Tribe’

The Test Tribe is proudly India’s Largest Testing Community and has already set a strong global footprint with 10+ global events and thousands
of global community members. The Test Tribe is built with a mission to give Testing Craft the glory it deserves, while we co-create
Smarter, Prouder, and Confident Testers.
The Test Tribe Community has so far done 125+ events like Conferences, Meetups, Workshops, Bootcamps, Hackathons, TestAway, Webinars, AMAs, etc.
The Test Tribe aims to provide online and offline platforms to Testers where they can Collaborate, Learn, and Grow together.